joi, 12 august 2010
Frunza va avea cont (moca???) pe Facebook
Astăzi, a apărut o ştire în urma unui comunicat emis de MDRT, cum că se doreşte dezvoltarea unui parteneriat care să contribuie la promovarea turismului românesc cu cei de la Facebook. Mark Cowan, reprezentantul celei reţele de socializare, s-a arătat încântat de implicarea în acest proiect, care este şi pentru ei o noutate pentru că nu au mai avut o astfel de colaborare cu o instituţie guvernamentală. Mai multe informaţii despre posibila promovare, aici.
Personal, cred că este o idee extrem de bună de a încerca să fie promovat turismul românesc pe o platformă cu atât de mulţi membri. Conform statisticilor, Facebook are mai mult de 500 de milioane de membri activi în toată lumea (doar eu nu am cont:D). Vizibilitate va avea garantat ideea celor de la minister, acum să vedem cum va fi pusă în aplicare. Dacă cu o frunză cred că se face turism, greşesc profund. E bine că se doreşte recrearea unui brand, pentru a putea fi identificaţi, dar dacă acest brand nu este asociat cu ceea ce există de facto prin ţară, totul va fi o mare pierdere de resurse şi de turişti. La ştiri, a fost prezentată venirea celor de la Iron Maiden în România. Aceştia, care sunt într-un număr mare şi care folosesc nu ştiu ce Boeing, nu pot ateriza direct la Cluj pentru că aeroportul nu permite asta. Nici nu vreau să ştiu ce reacţie au avut rockerii, care sunt nevoiţi să facă o escală la Budapesta (nu Bucureşti) pentru a schimba avionul cu unul mai mic.
Recomand celor de la minister pe lângă controversata şi banala frunză să spună că nu suntem perfecţi, ci perfectibili, doar că asta ar fi un vis mult prea frumos. Suntem români şi este de ajuns. Greu ne mai schimbăm obiceiurile. (Aici, încerc să fac iar notă discordantă cu majoritatea care poate are şi cont pe Facebook)
Toate cele bune!
luni, 9 august 2010
Articolele mele (3)
Este iar luni, şi după cum v-am promis vă postez trimiterile articolelor mele pe care le semnez în cadrul redacţiei România liberă - Angajări. Sper să vă placă şi să vă fie utile.
Absolvirea unei facultăți de profil tehnic, cunoașterea de programe precum Java, C# sau PHP, cât și pasiunea pentru calculatoare sunt principalele cerințe în a deveni programator. Mai mult, odată intrat în domeniu, studiul continuu nu trebuie să lipsească. Mai multe informaţii despre cum puteţi deveni programator, aici.
Într-un interviu acordat RL, președintele Asociației MaiMultVerde, Dragoș Bucurenci, vorbește despre cum putem fi ecologici la locul de muncă. Reciclarea selectivă, folosirea de becuri ecologice sau folosirea hârtiei pe ambele părți sunt câteve din metodele propuse de Bucurenci. Interviul integral, aici.
joi, 5 august 2010
În drum
miercuri, 4 august 2010
Idei "moca" pentru București
Pe scurt, Udrea spune: "Am decis lansarea campaniei«Bucureştiul meu» (de lansări m-am săturat. sper chiar să se întămple ceva cu ideile astea - n.a.), care-şi propune să preia toate proiectele venite dinspre cetăţenii Capitalei şi să le pună în aplicare. Am hotărât ca, până marţi 10 august, să avem un site al organizaţiei de Bucureşti a partidului. Acolo, se va putea completa şi trimite un formular cu problema şi soluţia pe care fiecare dintre voi le are pentru Capitală. Trebuie să utilizăm toate aceste soluţii, ele vin gratis şi avem mare nevoie de ele. Este feed -back-ul cel mai bun pe care îl vom primi de la alegători (totul se rezumă la voturi, voturi și iar voturi. De ce nu vă gândiți odată doar la noi? - n.a.)."
Personal, deși încă nu sunt cetățean cu acte în regulă al Capitalei, vin cu următoarele idei:
1. Transport RATB pe timp de noapte, la intervale de maximum 30 de minute, pe anumite linii importante și de legătură între cartiere.
2. Asigurarea pentru mijloacele de transport în comun a unei linii de circulație pe marile bulevarde și în zonele aglomerate.
3. Plasarea de coșuri de gunoi în cât mai multe locuri din Capitală.
4. Iluminat asigurat în toate zonele din București, pe bază de senzori.
5. Nu mai am inspirație, dar lista rămâne deschisă și cred că o voi actualiza...
luni, 2 august 2010
Articolele mele (2)
Este iar luni, şi după cum v-am promis vă postez trimiterile articolelor mele pe care le semnez în cadrul redacţiei România liberă - Angajări. Sper să vă placă şi să vă fie utile.
Cum să reacţionăm în faţa unui eşec profesional
Insuccesul în carieră nu trebuie privit ca un dezastru, asta doar dacă nu este un fapt des întâlnit. Totuşi, pentru a putea folosi nereuşitele în favoarea noastră trebuie să izbutim să privim obiectiv cauzele, să acceptăm situaţia şi să apelăm la cunoştinţe pentru a le cere sprijinul. Detalii aici.
Angajaţii buni se găsesc mai uşor prin reţele online
Într-un interviu acordat RL, Tatiana Mircea, director de resurse umane Nobel România, ne-a declarat cum foloseşte LinkedIn pentru a angaja oamenii potriviţi pentru poziţii mai greu de acoperit. Zilnic, petrece până la două ore în faţa calculatorului căutând candidatul ideal pentru poziţiile vacante din cadrul companiei al cărei departament de resurse umane îl conduce. Interviul integral aici.
O persoană iubitoare, afectuoasă, calmă şi cu simţ mare de răspundere este profilul cel mai căutat de către familie când vine vorba de bonă. Mai mult, părinţii sunt atenţi atât la experienţa în lucrul cu copiii, cât şi la cursurile pe care le-a absolvit posibila îngrijitoare a copilului lor. Mai multe informaţii despre cum puteţi deveni bonă, aici.
duminică, 1 august 2010
Campionatul European de Atletism la final
- Sergiu Ursu, locul 8, finală la aruncarea discului, 63.11m
- Roxana Bârca, locul 17, finală 5.000m, 16.06.10min
- Ştafeta fete: Angela Moroşanu, Anamaria Ioniţă, Bianca Răzor, Mirela Lavric, locul 8, finală 4x400m, 3.29.75min
Felicitări România!
Cele mai importante rezultate ale campionatelor:- Nicoleta Grasu ia argint la aruncarea discului
- Marian Oprea cucereşte argintul la triplusalt
- Francezul Christophe Lemaitre a fost "Usain Bolt-ul european": trei medalii de aur la 100m, 200m şi 4x100m
- Englezul naturalizat Mo Farah este dublu medaliat la 5.000m şi 10.000m
- Myriam Soumare din Franţa este pe podium de trei ori: bronz la 100m, aur la 200m şi argint la 4x100m
- Câştigătorii maratonului: Viktor Rothlin din Elveţia şi Zivile Balciunaite din Lituania
- Rusia este câştigătoarea a celor mai multe medalii: 10aur, 6argint, 8bronz.
Ne vedem peste doi ani la Helsinki, Finlanda.