miercuri, 4 februarie 2009

AUSTRALIAN OPEN A AJUNS LA FINAL



SE CONFIRMA: NADAL, SIMPLY THE BEST

Roger Federer şi Rafael Nadal au jucat finala masculină de la Australian Open, în urma căreia, Nadal a ieşit victorios. Pentru Nadal, este un început de an extrem de promiţător pentru a câştiga în 2009 toate cele 4 grand-slam-uri. Pentru Federer, o dovadă a „prăbuşiri” sale, în dauna lui Nadal.

Câştigător al Open-ului Australian de trei ori (2004, 2006, 2007). Federer a fost oprit de Nadal, în cursa de a-l întrece pe Sampras, câştigător de 14 ori a grand-slam-urilor. De aceea, poate se explică emoţiile sale,de la ceremonia de premiere, care au impresionat audienţa.

Rafael Nadal (favoritul meu) a reuşit victoria, chiar şi pe suprafaţa dura, în 5 seturi (7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2). După o semifinală lungă împotriva compatriotului său, Verdasco, tot în 5 seturi, Nadal n-a dovedit oboseala, concentrându-se la maximum. în schimb, oboseala s-a simţit la ridicarea trofeului, când spaniolul abia l-a ridicat deasupra capului.


SERENA FACE DUBLA



Serena Williams a câştigat a patra oară finala la Australian Open, devenind no1 mondial. Se pare ca anii impari sunt de bun augur pentru sportiva. După 2003, 2005, 2007, în 2009, Serena a trecut în două seturi (6-0, 6-3) de rusoaica Dinara Safina. Americanca a reuşit victoria, alături de sora sa, Venus, şi la dublu. Această victorie întăreşte ideea unei noi dinastii in tenisul feminin la dublu, formată dupa câştigarea titlului olimpic de la Beijing de către cele două surori.

ROMÂNI LA ANTIPOZI

România a fost reprezentată atât la masculin, cât şi la feminin. Surpriza Open-ului, a fost revenirea lui Andrei Pavel. Aceasta nu a durat mult, dat fiind că în meciul contra lui Andy Murray, s-a retras şi a declarat că a fost ultimul meci jucat. Victor Hănescu, Edina Gallovits, Monica Niculescu, s-au oprit in turul doi.


La juniori fete, surorile Bogdan au ajuns in ultimele 8, Ana Bogdan fiind oprită in semifinale, iar Elena in sferturi. Aceste fete sunt speranţa tenisului feminin românesc.

Niciun comentariu: