vineri, 3 iunie 2011

Vrei să lucrezi în asigurări? Bună alegere..., dar în Germania?...

Germanii ne surprind cu un team building inedit. 70 de reprezentanţi ai firmei de asigurări germane Hamburg-Mannheimer, acum inglobată în ERGO, au fost recompensaţi de către angajatori cu o vacanţă care a costat 300.000 de euro, scrie Hotnews.ro. Una dintre distracţiile oferite celor mai buni agenţi de asigurări a fost o seară de bălăceală colectivă la o baie termală dintr-un hotel de la Budapesta, unde au fost invitate şi 20 de prostituate. Continuarea serii nu o s-o regăsiţi aici, dar vă puteţi imagina şi singuri ce s-a întâmplat.


În mod normal, team building-ul are ca scop interesele angajaţilor, corelate cu cele ale superiorilor, plus că trebuie să canalizeze energiile fiecărui angajat în contextul echipei din care el face parte. Probabil că managerii au aplicat un chestionar înainte de a le oferi o vacanţă propriilor angajaţi, iar aceştia au semnalat că duc lipsă de prezenţa unor femei. Mulţi ar spune chiar că asta este o dovadă de misoginism. La marea petrecere nu erau şi angajate încât să li se ofere şi lor nişte parteneri sau asta ar fi fost imoral?? Totuşi, dacă s-a realizat un sondaj, înseamnă că nu este atât de uşor să faci asigurări cel puţin pentru bărbaţi. Aceştia probabil lucrează foarte mult şi sunt motivaţi să-şi depăşească target-ul încât nu mai au timp să aibă prietene. Prin urmare, munca în acest domeniu nu este aşa de roz. Sunt curios dacă aşteptările şefilor au fost satisfăcute într-un final, iar, la întoarcerea la job, angajaţii au fost performeri. Mă îndoiesc sincer. Mai mult decât o orgie, nu ştiu despre ce mai putem vorbi. Bine, am putea spune că scopul a fost unul nobil, iar angajaţii şi-au eliminat problemele de a vorbi în public, prin simplul fapt că în timpul şedinţelor se vor uita cu alţi ochi la colegii lor.


Mult succes în alegerea jobului şi a ţării de rezidenţă, pentru că nu România este ţara tuturor posibilităţilor. La noi, patronii cred şi-ar fi rezervat această recompensă pentru ei, iar angajaţii ar fi fost păgubiţi de plăcerile oferite de unguroaice.

Mai multe despre team building de criză, puteţi citi aici, iar despre orgia germană aici.

Niciun comentariu: