sâmbătă, 1 septembrie 2012

CAROL EDUARD NOVAK, campion paralimpic la Londra, după ce a cucerit argintul la Beijing

UPDATE: Carol Eduard Novak a cucerit medalia de argint în proba de contratimp individual pe șosea.

Carol Eduard Novak (36 de ani) a adus prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice, care se desfășoară în această perioadă la Londra. Ciclistul a câștigat aurul în proba de urmărire (4:42.000), fiind cea de-a doua medalie paralimpică pentru el, după succesul de la Beijing, despre care am scris aici. Tot la această ediţie, românul va fi prezent și în alte probe, unde speră să cucerească și alte trofee.

Iată câteva poze de la Londra cu noul campion (sursa: london2012.com):

Povestea unui campion paralimpic


Handicapul lui Eduard a fost dobândit în urma unui accident. Fiind practicant al Patinajului Viteză, la vârsta de 20 de ani, Eduard se îndrepta spre o competiţie din Italia. Din păcate, nu a mai participat la concurs din cauza unui accident de mașină. În accea zi, visul de a deveni campion olimpic se spulberase pentru el.

În urma necazului, Eduard şi-a pierdut laba piciorului, care a fost înlocuită cu o proteză specială. Dorinţa de a nu cădea victimă handicapului l-a făcut să lupte pentru a reuşi în sport. Atunci, patinajul era de domeniul trecutului. Totuși, ciclismul a fost salvarea lui.

Niciun comentariu: