duminică, 3 martie 2013

Campionatul European de Atletism în Sală de la Göteborg: România s-a clasat pe locul 26 din 47 de țări. Vezi rezultatele tuturor românilor din ultima zi!

Campionatele Europene de Atletism în Sală (Indoor), care s-au ținut zilele acestea la Göteborg, au ajuns la final. România nu și-a putut îndeplini obiectivul, necucerind vreo medalie și mulțumindu-ne doar cu două locuri 7 (la lungime și greutate, ambele la fete).

Probabil mulți ar spune că am avut ghinion că Marian Oprea nu a mai luat startul la triplusalt sau că Angela Moroșanu a fost descalificată pe nedrept. După ce m-am uitat mai atent la rezultate, eu am constatat totuși că mulți dintre atleții noștri nu și-au atins cel puțin performanțele pe care le-au reușit în țară. O parte dintre ei, dacă ar fi reușit asta, ar fi fost în multe finale și chiar medaliați! Probabil prezența la o competiție mare și presiunea pe umerii lor de a îndeplini un obiectiv au cauzat eșecul de acum.

Personal, aduc în atenție din nou nevoia unui psiholog la orice lot, la orice disciplină sportivă. De exemplu, în cazul de față, cred că atleții noștri încă au o problemă să înțeleagă că prezența la un campionat național, unde aparent nu prea au concurență și nici presiune și astfel reușesc performanțe decente, ar trebui să fie asemănătoare chiar și cu una la un campionat european/mondial sau la JO, chiar dacă federația preferă să-și stabilească obiective ușor nerealiste.

Sunt curios ce va urma pentru atletismul românesc în viitor. Teoretic, avem câțiva atleți tineri cu potențial, care au dovedit la juniori și tineret, dar momentan le este greu să se acomodeze la seniorat. Oricum, multă baftă tuturor!

Iată rezultatele complete ale tuturor românilor din ultima zi de concurs:

LA FETE

Aruncarea greutății:
  • Anca Heltne - 17.64 m (locul 7 în finala probei)

3.000 de metri:
  • Roxana Bârcă - 9.10.51 min (locul 9 în finala probei)
  • Ancuța Bobocel - 9.18.37 min (locul 11 în finala probei)

Niciun comentariu: