duminică, 19 mai 2013

Eurovision 2013: România a terminat pe locul 13! Iată podiumul: Danemarca, Azerbaijan și Ucraina

Cezar s-a clasat la finalul competiției pe locul 13, cu un loc mai jos față de anul trecut. Reprezentantul României a primit puncte de la 13 țări, după cum urmează: Moldova (10 puncte), Grecia (10), Malta (7), Azerbaijan (6), Norvegia (6), Islanda (6), Albania (5), Suedia (4), Austria (4), Marea Britanie (4), Italia (1), Franța (1) și Muntenegru (1).

Surprinzător a fost că de la Spania nu am primit nici un punct, deși în trecut eram abonați la 12, Moldova nu ne-a acordat maximum de puncte, iar diaspora din Italia, Israel, Belgia și Franța nu a fost la fel de activă ca în anii trecuți. Cu toate acestea, Cezar s-a poziționat la mijlocul clasamentului, depășind țări puternice precum Suedia, Germania, Franța. De asemenea, să nu uităm că înainte de concurs, Cezar nu era creditat nici măcar cu o șansă de a se califica în finală, așa că Felicitări Cezar! Ai făcut un spectacol minunat!

Reprezentanta Moldovei, Aliona Moon, a terminat concursul pe locul 11, după ce a strâns 71 de puncte, România acordându-i maximum posibil.

Iată spectacolul oferit de Cezar în finală:



Câștigătoarea de la Malmö a fost reprezentanta Danemarcei, Emmelie de Forest. Aceasta a interpretat piesa „Only Teardrops” și a strâns 281 de puncte, cu 91 mai puține decât Loreen, anul trecut. Chiar și așa, Emmelie s-a detașat la peste 50 de puncte de reprezentanții Azerbaijanului și Ucrainei, locurile 2 și 3. Emmelie a fost dată drept favorită pentru câștigarea trofeului încă de la primele apariții, după selecția națională câștigată în țara natală. Tânăra în vârstă de 20 de ani a fost cotată cu șanse mari de către casele de pariuri, iar în topurile realizate de fanii Eurovision de pe YouTube ocupa mai mereu un loc în primele 5.

Iată piesa câștigătoare:



Tot în finală, am remarcat prestația franțuzoaicei, Amandine Bourgeois, cu piesa „L'enfer et Moi”, dar din păcate a terminat pe locul 23.


Niciun comentariu: