miercuri, 3 decembrie 2008

ROMANIA MASTERS

TENIS 100% ROMÂNESC





Sala Palatului a găzduit săptămâna trecută un turneu mult aşteptat de iubitorii sportului alb. Cu participare 100% românească, competiţia a fost una de nivel înalt, datorită prezenţei lui Victor Hanescu (nr. 50 ATP) şi a Monicăi Niculescu (nr. 47 WTA). Mai mult, premiile în valoare de 600.000 de euro au încurajat sportivii să joace un tenis de calitate, dovedit de scorurile strânse de la finalul fiecărei partide.



Câstigatorii tabloului principal au fost favoriţii nr. 1, Hanescu şi Niculescu, care au primit câte o casă de 250.000 euro. Finaliştii au primit câte o maşină 4X4, iar semifinaliştii bilete de avion echivalentul a 15000 euro. Prin urmare, investiţiile au fost peste aşteptările participantiilor. „Acest premiu este cel mai mare din carieră mea”, a declarat Victor Hanescu.



În ciuda acestui grad ridicat dat de competitori şi sponsori, spectatorii nu au fost pe măsură. Deşi, Sala Palatului nu este una destul de încăpătoare, publicul s-a dovedit a fi unul cu totul restrâns. Dintre aceştia, mulţi au intrat prin sectorul presei la jumătate de preţ. Fapt posibil cu ajutorul unui paznic care aborda pe toţi oamenii din faţa casei de bilete. Doar cei care apreciau efortul organizatorilor cumpărau bilet întreg, puţini la număr, cei drept, dat fiind că doamna de la casă nu avea rest deloc.



În Franţa, se pregăteşte un turneu identic, care ,în schimb, valorează cât casa câştigată de Monica Niculescu. Totuşi, sponsorii se bazează pe o prezenţă mai mare a francezilor în tribune, dovedind că nu numai fotbalul este sportul rege.

Niciun comentariu: