vineri, 5 decembrie 2008

VACCINUL CONTROVERSAT

„SĂNĂTATE CU FORŢA”


Campania de vaccinare a elevelor de clasa a IV-a împotriva cancerului de col uterin întâmpină probleme serioase în rândul părinţilor. Din cauza informării slabe de către Ministerul Sănătăţii şi oferirea de informaţii confuze în media, părinţii refuză vaccinarea fetelor, în ciuda gratuităţii.


România este pe primul loc în Europa, în ceea ce priveşte decesele cauzate de cancerul de col uterin, încât, zilnic, cinci femei sunt victime directe ale bolii. Specialiştii afirmă că vaccinul anti HPV are o eficienţă de 100% în rândul fetelor de 9-26 ani şi nu prezintă niciun risc dacă sunt respectate instrucţiunile de utilizare.


Conform Centre for Disease Control and Prevention (CDC), un organism american guvernamental, acest vaccin a fost testat în şapte clinici, pe 21.000 de fete, înainte să obţină licenţă. Prin urmare, zvonul că fetele românce sunt folosite în calitate de „cobai” este cu totul eronată. În plus, existenţa unor cazuri de deces în rândul feţelor care au fost vaccinate este, de asemenea, dovadă a dezinformării. Site-ul oficial CDC aminteşte că până în 31 august 2008 au fost 26 de decese la fete ce utilizaserză vaccinul. În urma verificării veridicităţii deceselor, nu s-a dovedit nicio legătură cu administrarea serului. Decesele au fost întâlnite la fete ce sufereau de diabet, meningită, consumul de droguri, etc.

Niciun comentariu: