duminică, 27 mai 2012

De ce nu a câștigat România Eurovisionul?

Cu doar câteva ore înainte de începerea finalei Eurovisionului, casele de pariuri încă dădeau favorită România pentru ocuparea unui loc în primele cinci țări la competiția din acest an. La finalul nopții, România a ocupat locul 12, în ciuda faptului că în prima semifinală se clasase pe locul 3, după Rusia și Albania.

Ce a împiedicat anul acesta România să ocupe o poziție în TOP 5 și chiar să câștige marele trofeu?


1. Evident, Loreen!

2. Prestația Elenei Ionescu din finala pentru juriu. Punctele care la final apar pe micile noastre ecrane sunt calculate în urma voturilor primite de la public, dar și de la juriu, formula fiind 50-50%. Spre deosebire de telespectatori, juriul vede spectacolul cu o zi mai devreme, când se organizează și ultima probă. La această repetiție, Elena nu a mai avut probleme tehnice, doar că la un moment dat a uitat un vers sau cel puțin ceva a făcut-o să se oprească. Privește momentul respectiv pe baza căruia au notat jurații. Eroarea Elenei apare la minutul 2.02.


3. Nu este de ajuns doar aspectul fizic. Anul acesta, cred că suntem de acord că am mizat mult pe frumusețea Elenei, ceea ce nu este o greșeală, mai ales că a fost votată cea mai sexy prezență feminină din acest an. Dar, nu este suficient. Este nevoie clar de o voce puternică (vezi cazul de acum doi ani al Paulei Seling).

4. Avem vecini „supărați” pe noi. Voturile la Eurovision se dau în multe cazuri pe criterii geo-politice, iar România se pare că nu are prea mulți prieteni în Europa. Dintre vecinii noștri, doar Moldova ne-a acordat puncte, iar această situație persistă aproape în fiecare an.

5. Lipsa promovării. Anul acesta, existau șanse ca România nici să nu participe la Eurovision, TVR acuzând lipsa bugetului. Acest lucru s-a văzut și în promovarea melodiei peste hotare, Mandinga ajungând doar în Belgia, Olanda și Moldova. Nu este de ajuns! E nevoie de un buget serios și alegerea reprezentantei mult mai devreme pentru a fi timp destul pentru a face cunoscută piesa.

Niciun comentariu: