sâmbătă, 21 septembrie 2013

Ceva frumos...Sandra Izbașa, cu un nou exercițiu la Sol!

Sandra Izbașa a câștigat titlul național la sol cu 15,600 puncte. Ea a prezentat un nou exercițiu pe muzica lui Michael Bublé, Feeling Good.

Sandra va participa la începutul lunii viitoare la Campionatele Mondiale, care se vor ține în Antwerp (Anvers), Belgia, alături de Larisa Iordache și Ștefania Stănilă (o va înlocui pe Diana Bulimar care s-a accidentat la Campionatele Naționale). Momentan, Sandra a anunțat că aceasta va fi ultima sa competiție oficială. Sper să nu fie chiar așa și, după o pauză meritată, să se întoarcă la antrenamente. Potențial are! Dovadă este performanța sa din clipul de mai jos:


marți, 6 august 2013

În căutarea unui loc de muncă: experiențe bizare cu angajatorii. BONUS: Află ce „făceam” în 1970! :)

Căutarea unui loc de muncă este o aventură!

Astăzi am fost sunat de un domn și m-a invitat la un interviu, fără a-mi oferi prea multe detalii și fără a-mi spune clar din partea cărei firme mă sună. Inițial, am crezut că era beat, dar după o căutare pe Google am descoperit că era sirian și probabil din acest motiv avea probleme cu exprimarea. Oricum, discuția a fost hilară. Prima întrebare a fost ce salariu am primit la ultimul job:)). M-a blocat curiozitatea lui, dar i-am răspuns decent că este confidențial și că a fost direct proporțional cu sarcinile de lucru avute. Discuția s-a încheiat după ce mi s-a spus că locul de muncă este în Voluntari și că nu mi se asigură transport. Am refuzat oferta!

Zilele trecute, m-a sunat o domnișoară care m-a invitat la un interviu, spunându-mi că sunt potrivit pentru echipa lor. M-a întrebat dacă mă pot prezenta a doua zi la sediul firmei lor la ora 14.00 (în plin cod de caniculă!). Am refuzat, spunându-i că prefer în prima parte a zilei, așa că a rămas pentru ora 10.00. Ajuns la sediul firmei, într-o clădire de birouri din centrul Bucureștiului, constat că era vorba despre o altă firmă, nu cea despre care mi se spusese la telefon. Am fost condus într-o sală de ședințe unde mai erau cinci persoane. Toată lumea era confuză despre compania unde ajunsesem. După cinci minute de așteptare peste ora stabilită, se prezintă o persoană care ne salută ca și cum eram pe șantier. Îi notez numele și firma în telefon, fapt care l-a deranjat și care l-a determinat să-mi atragă atenția. Am considerat că nu-și bate nimeni joc de timpul meu, așa că am plecat. Apoi, după o scurtă căutare pe Google, am descoperit că firma în cauză are multe probleme pe piața de investiții, fiind acuzată de multe nereguli. Probabil din acest motiv inițial mi s-a dat numele altei firme, despre care nu se găsește nimic pe Internet. 

Coincidență sau nu, tot în ziua respectivă, am fost sunat de o firmă care-și desfășoară activitatea în domeniul investițiilor. Am stabilit o întâlnire de comun acord, dar pe care nu am mai putut să o onorez. Folosind iar tehnica căutării pe Google, am descoperit că firma în cauză masca sub pretextul angajărilor vânzarea unor cursuri de perfecționare necesare pentru a fi cooptat în echipă. Am fost respectuos cu doamna care mă invitase la interviu și i-am trimis un e-mail să-i spun că nu mă mai interesează oferta lor.

După toate situațiile de mai sus care pot deveni deranjante la un moment dat dacă nu le privesc cu zâmbetul pe buze, azi am aplicat la un job și apoi mi s-a spus că am mai făcut acest lucru pe 1 ianuarie 1970. Sigur a fost o eroare temporară a site-ului, dar tot mi s-a părut amuzant. Oricum, probabil prin această eroare mi s-a spus adevărul, respectiv acela că mai durează câțiva ani până voi fi sunat:).





SFAT: Atenție mare la cine te sună! Solicită-i să-ți spună clar numele firmei din partea căreia te contactează, iar dacă ești invitat la un interviu spune-i să îți trimită un email cu adresa. Având informațiile acestea, caută cât mai multe detalii despre firma în cauză pe Google. Poate o să afli niște lucruri pe care nu le dorești să le aibă viitorul tău angajator.

Succes!

marți, 4 iunie 2013

In memoriam Anca Parghel: Ciocârlia, cântată de o ciocârlie

Am iubit-o pe Anca Parghel pe când trăia și nu pot să n-o iubesc încă. Interpretarea sa de mai jos este principalul motiv. Audiție plăcută:

duminică, 19 mai 2013

Ce alte melodii cântă Emmelie de Forest, câștigătoarea Eurovision 2013

Emmelie de Forest a lansat de curând un album care poartă titlul piesei cu care a participat la Eurovision 2013, „Only Teardrops”. Iată câteva dintre piesele de pe acest album:

Hunter & Prey




Soldier of Love




What are you waiting for




Eurovision 2013: România a terminat pe locul 13! Iată podiumul: Danemarca, Azerbaijan și Ucraina

Cezar s-a clasat la finalul competiției pe locul 13, cu un loc mai jos față de anul trecut. Reprezentantul României a primit puncte de la 13 țări, după cum urmează: Moldova (10 puncte), Grecia (10), Malta (7), Azerbaijan (6), Norvegia (6), Islanda (6), Albania (5), Suedia (4), Austria (4), Marea Britanie (4), Italia (1), Franța (1) și Muntenegru (1).

Surprinzător a fost că de la Spania nu am primit nici un punct, deși în trecut eram abonați la 12, Moldova nu ne-a acordat maximum de puncte, iar diaspora din Italia, Israel, Belgia și Franța nu a fost la fel de activă ca în anii trecuți. Cu toate acestea, Cezar s-a poziționat la mijlocul clasamentului, depășind țări puternice precum Suedia, Germania, Franța. De asemenea, să nu uităm că înainte de concurs, Cezar nu era creditat nici măcar cu o șansă de a se califica în finală, așa că Felicitări Cezar! Ai făcut un spectacol minunat!

Reprezentanta Moldovei, Aliona Moon, a terminat concursul pe locul 11, după ce a strâns 71 de puncte, România acordându-i maximum posibil.

Iată spectacolul oferit de Cezar în finală:



Câștigătoarea de la Malmö a fost reprezentanta Danemarcei, Emmelie de Forest. Aceasta a interpretat piesa „Only Teardrops” și a strâns 281 de puncte, cu 91 mai puține decât Loreen, anul trecut. Chiar și așa, Emmelie s-a detașat la peste 50 de puncte de reprezentanții Azerbaijanului și Ucrainei, locurile 2 și 3. Emmelie a fost dată drept favorită pentru câștigarea trofeului încă de la primele apariții, după selecția națională câștigată în țara natală. Tânăra în vârstă de 20 de ani a fost cotată cu șanse mari de către casele de pariuri, iar în topurile realizate de fanii Eurovision de pe YouTube ocupa mai mereu un loc în primele 5.

Iată piesa câștigătoare:



Tot în finală, am remarcat prestația franțuzoaicei, Amandine Bourgeois, cu piesa „L'enfer et Moi”, dar din păcate a terminat pe locul 23.


vineri, 17 mai 2013

Eurovision 2013: România s-a calificat în finală!

Cezar și echipa sa, formată din Alexandra Toma (backing vocal), Florentin Munteanu, Silviu Mititelu, Simona Deaconescu și Sandra Mavhima (dansatori), au ajuns în finala concursului Eurovision 2013. Reprezentanții noștri vor lupta sâmbătă cu alte 25 de țări pentru o clasare cât mai bună și de ce nu chiar pentru a câștiga. Nu au nimic de pierdut acum!

Sper ca în finală să nu-l mai văd pe Cezar având casca scoasă din ureche, așa cum i s-a întămplat Elenei de la Mandinga anul trecut. Am văzut reprezentanții altor țări cu un fel de leucoplast pe ureche, o idee simplă care poate rezolva o problemă destul de mare. De asemenea, vreau să-l văd pe Cezar puțin mai relaxat sâmbătă, să ne arate că este un profesionist în ceea ce face, iar voturile vor curge. Doamne ajută!

Iată spectacolul oferit de Cezar în semifinală:



Alături de Cezar, din cea de-a doua semifinală, au mers mai departe reprezentanții Norvegiei, Georgiei, Greciei, Finlandei, Azerbaijanului, Maltei, Armeniei, Ungariei și Islandei. Consider că semifinala aceasta nu a fost la fel de puternică ca prima, vocile nefiind la fel de bune, spectacolul fiind mai sărac. Cu toate acestea, am remarcat câteva țări cu șanse la o clasare bună în finală, după cum urmează:

Margaret Berger - I Feed You My Love (Norvegia)




Nodi & Sophie - Waterfall (Georgia)




Farid Mammadov - Hold Me (Azerbaijan)



Mult succes Cezar în finală! Mă bucur că i te-ai alăturat Alionei!

joi, 16 mai 2013

Cum să (nu) scrii un articol dacă (nu) vrei să se găsească în top 10 căutări pe Google. Studiu de caz: Gândul.info


Pasul 1. Alege un subiect de interes!

Pasul 2. Scrie mai multe texte pe tema aleasă, în care să apară de zeci de ori un cuvânt cheie, cu MAJUSCULE și având bold! Nu mai contează că repetiția devine agasantă, important este ca Google să-ți indexeze site-ul în primele 10. 

Pasul 3. Nu trebuie să-ți faci griji că nu ai ce să scrii în mai multe texte despre același subiect, conținutul îl poți clona. Dacă ai inspirație, ai grijă ca măcar începutul textelor să fie diferit.

Pasul 4. Așteaptă să-ți vină cititori! Articolele vor avea vizualizări, comentarii și cel mai probabil și click-uri pe reclamele din zonă. Toată lumea e fericită, mai puțin cititorul!

Iată un exemplu de succes:


 
 
 
 
 
*Articolele nu trebuie semnate neapărat, dar în schimb să ceri în formularul de contact cititorului să-și dea numele și chiar emailul (poate faci un spam apoi).

Sursa capturilor foto: 1, 2

miercuri, 15 mai 2013

Eurovision 2013: Moldova s-a calificat în finală, prin Aliona Moon. Vezi ce țări au trecut mai departe!

Moldova s-a calificat în finala concursului Eurovision care va avea loc sâmbătă, 18 mai, prin Aliona Moon (Munteanu). Interpreta basarabeancă a cântat piesa „O mie”, cu care a cucerit atât publicul din sala de la Malmö, Suedia, cât și telespectatorii europeni din cele 15 țări care au putut vota. 

Iată interpretarea Alionei din semifinala 1:




Tot în prima semifinală, i-am remarcat pe reprezentanții Danemarcei (cu o piesă care poate fi în TOP 3 anul acesta), Irlandei și Ucrainei. Iată momentele celor 3 țări:

Emmelie de Forest - Only Teadrops (Danemarca)



 

Ryan Dolan - Only Love Survives (Irlanda)




Zlata Ognevich - Gravity (Ucraina)




În finala de sâmbătă s-au mai calificat reprezentanții țărilor Olanda (o rockeriță cu o voce specială), Lituania, Rusia, Belgia, Belarus și Estonia.

România va intra în concurs joi, în semifinala a doua, unde Cezar va interpreta piesa „It's my life” și unde este așteptat să aibă un spectacol inedit.

duminică, 3 martie 2013

Campionatul European de Atletism în Sală de la Göteborg: România s-a clasat pe locul 26 din 47 de țări. Vezi rezultatele tuturor românilor din ultima zi!

Campionatele Europene de Atletism în Sală (Indoor), care s-au ținut zilele acestea la Göteborg, au ajuns la final. România nu și-a putut îndeplini obiectivul, necucerind vreo medalie și mulțumindu-ne doar cu două locuri 7 (la lungime și greutate, ambele la fete).

Probabil mulți ar spune că am avut ghinion că Marian Oprea nu a mai luat startul la triplusalt sau că Angela Moroșanu a fost descalificată pe nedrept. După ce m-am uitat mai atent la rezultate, eu am constatat totuși că mulți dintre atleții noștri nu și-au atins cel puțin performanțele pe care le-au reușit în țară. O parte dintre ei, dacă ar fi reușit asta, ar fi fost în multe finale și chiar medaliați! Probabil prezența la o competiție mare și presiunea pe umerii lor de a îndeplini un obiectiv au cauzat eșecul de acum.

Personal, aduc în atenție din nou nevoia unui psiholog la orice lot, la orice disciplină sportivă. De exemplu, în cazul de față, cred că atleții noștri încă au o problemă să înțeleagă că prezența la un campionat național, unde aparent nu prea au concurență și nici presiune și astfel reușesc performanțe decente, ar trebui să fie asemănătoare chiar și cu una la un campionat european/mondial sau la JO, chiar dacă federația preferă să-și stabilească obiective ușor nerealiste.

Sunt curios ce va urma pentru atletismul românesc în viitor. Teoretic, avem câțiva atleți tineri cu potențial, care au dovedit la juniori și tineret, dar momentan le este greu să se acomodeze la seniorat. Oricum, multă baftă tuturor!

Iată rezultatele complete ale tuturor românilor din ultima zi de concurs:

LA FETE

Aruncarea greutății:
  • Anca Heltne - 17.64 m (locul 7 în finala probei)

3.000 de metri:
  • Roxana Bârcă - 9.10.51 min (locul 9 în finala probei)
  • Ancuța Bobocel - 9.18.37 min (locul 11 în finala probei)

sâmbătă, 2 martie 2013

Campionatul European de Atletism în Sală de la Göteborg: Bârcă și Bobocel au intrat în finala probei de 3.000 de metri. Vezi rezultatele tuturor românilor din a doua zi!

7 atleți români au intrat dimineața aceasta în lupta pentru ocuparea unui loc într-o finală la Campionatele Europene de Atletism în Sală (Indoor), care se țin zilele acestea la Göteborg, dintre care merg mai departe doar trei.

În sesiunea de seară, am avut trei prezențe românești, dintre care una într-o finală, la capătul căreia s-a clasat pe locul 7. Este vorba despre Cornelia Deiac care până acum a obținut cea mai bună clasare pentru România, în proba de lungime, cu 6.52 metri.

Iată rezultatele complete ale tuturor românilor din cea de-a doua zi:

LA FETE

400 metri:
  • Angela Moroșanu a fost descalificată, chiar dacă a terminat pe primul loc (cu 52.07 sec) semifinala în care a participat. Angelei i s-a reproşat faptul că la intrarea pe ultimii 200 de metri, când toate concurentele se duc spre primul culoar, i-ar fi tăiat calea rusoaicei Xenia Ustalova, care s-a împiedicat, a căzut şi n-a mai terminat cursa, scrie ProSport.

Săritura în înălțime:
  • Daniela Stanciu - 1.85 m (insuficient pentru a merge mai departe)
  • Esthera Petre - 1.80 m (insuficient pentru a merge mai departe)

3.000 metri:
  • Roxana Bârcă - 9.09.09 (locul 6 în seria sa, cu un timp suficient pentru a merge în finala probei)
  • Ancuța Bobocel - 9.09.22 (locul 5 în seria sa, cu un timp suficient pentru a merge în finala probei)

Aruncarea greutății:
  • Anca Heltne - 17.75 m (calificată în finala probei, de pe locul 7)

LA BĂIEȚI

60 metri:
  • Cătălin Cîmpeanu - 6.66 sec (a ratat la mustață calificarea în finala probei)
Lungime:
  • Valentin Toboc - 7.33 m (insuficient pentru calificarea în finală)

1.500 metri:
  • Ioan Zaizan - 3.45.46 (locul 4 în seria lui, insuficient pentru a merge mai departe)

vineri, 1 martie 2013

Campionatul European de Atletism în Sală de la Göteborg: Marian Oprea s-a retras la triplusalt. Vezi rezultatele tuturor românilor din prima zi!

Timp de trei zile, la Göteborg, Suedia, au loc Campionatele Europene de Atletism în Sală (Indoor). La startul competiției, sunt aliniați și 18 atleți români (12 fete și 6 băieți), care se luptă pentru obținerea a cel puțin o medalie și pentru calificarea în trei finale, acesta fiind obiectivul delegației noastre.


Medaliile de la Göteborg. Sursa foto: goteborg2013.com/
Iată rezultatele complete ale tuturor românilor din prima zi:

LA FETE

Pentatlon
  • Beatrice Puiu 
- 60 m garduri: 8.59 sec (997 puncte)
- înălțime: 1.72 m (879 puncte)
- greutate: 13.74 m (777 puncte)
- lungime: 6.19 (908 puncte)
- 800 m: descalificată
TOTAL: 3.561 de puncte - locul 13, la finalul celor cinci probe

400 m
  • Angela Moroșanu - 52.07 sec (calificare în semifinala probei, cu cel de-al treilea timp)
  • Alina Andreea Panaite - 53.98 sec (locul 4 în seria sa)
      
Lungime 
  • Cornelia Deiac - 6.52 m (ultima calificată în finala probei)
  • Alina Rotaru - 6.39 m (insuficient pentru calificare)

Triplusalt
  • Cristina Bujin - 13.47 m (insuficient pentru calificarea în finală) 

LA BĂIEȚI

Triplusalt
  • Marian Oprea, favorit la o medalie, s-a retras, fără a sări măcar o dată. Marian a încercat două elanuri, dar a avut o problemă la piciorul de bătaie şi, pentru a nu risca o accidentare gravă, a renunţat să mai concureze, scrie AGERPRES.

60 metri
  • Cătălin Cîmpeanu - 6.64 sec (locul 1 în seria lui, calificare în semifinalele probei, cu cel de-al patrulea timp)

Săritura în înălțime
  • Mihai Donisan - 2.18 m (insuficient pentru calificarea în finală)
  • Alexandru Tufa - 2.13 m (insuficient pentru calificarea în finală)

miercuri, 27 februarie 2013

Derapaj: Cântăreața Anca Badiu a aflat din presă că a murit. Libertatea.ro o „omoară” într-o știre!

„Cântăreaţa Anca Badiu a decedat în urmă cu câteva zile”, scrie Libertatea.ro. De fapt, articolul este despre câinele artistei, dar la un moment se creează confuzia că de fapt artista a murit. Știrea a fost publicată pe 26 februarie, ora 18:12, și nici până acum nu a fost modificată, chiar dacă sunt comentarii care semnalează greșeala.


Iată articolul de pe Libertatea.ro:



Anca Badiu a văzut gogomănia făcută de cei de la Libertatea.ro, dar probabil nu a luat nici o măsură până în acest moment. Mă amuză oricum că artista spune că Libertatea este un ziar serios. Din păcate pentru ea, nu de data asta:D.

PS: Textul de pe Libertatea.ro evident că nu este semnat. Probabil știrile sunt scrise de fantome.

marți, 5 februarie 2013

Lisabona, orașul care te va cuceri și care te va chema să-i revezi străzile


Autor invitat: Ramona Samoilă 


Dacă ajungi în Lisabona vara, la 3 noaptea, cu avion low cost, și nu poți să te cazezi în hotelul în care ți-ai făcut rezervarea decât la ora 12.00, e bine să ai la tine o sticlă cu apă, cumpărată din aeroport, ca să-ți alini setea. La periferie, Lisabona este tăcută pe timp de noapte și nu găsești deschis nici măcar un singur magazin. Obosit și nedormit, după o călătorie cu avionul, tot ce îți rămâne este să te plimbi puțin pe străzile pustii, ca să-ți dezmorțești picioarele, și să te așezi pe o bancă, cu bagajele alături, nerăbdător să-ți începi vacanța de îndată ce soarele va lumina frumosul oraș portughez de la marginea Atlanticului. 

Mulți români care au vizitat Lisabona spun că este locul în care s-ar muta cu sufletul deschis. Asta pentru că, în multe privințe, seamănă cu România. De aceeași părere era și taximetristul care ne-a preluat de la aeroport și care ne-a povestit că economia Portugaliei și a României este asemănătoare, la fel și prețurile care dictează traiul zilnic. O altă asemănare, mai optimistă, ar fi aceea că portughezii sunt foarte prietenoși cu imigranții și, desigur, și cu turiștii.

Dacă nu ai un plan cu ordinea în care să vizitezi obiectivele din Lisabona, poți să mergi de la hotel cu autobuzul spre centrul orașului, apoi să cobori și să vizitezi la pas cartierele Baixa, unde se află și Castelul Sao Jorge, Alfama, sau Bairro Alto. Dacă te ajută condiția fizică și entuziasmul, s-ar putea să ajungi tot pe jos la Turnul Belem și, puțin mai departe, la Mănăstirea Jeronimo.  

Turnul Belem
Întors în centrul orașului, descoperi că Lisabona are viață de noapte. Ai fi aflat asta de la început dacă te-ai fi cazat într-un hotel din mijlocul orașului, unde prețurile nu sunt cu mult mai mari decât la periferie. Sunt deschise până târziu restaurante cu chelneri primitori și cluburi unde poți asculta muzica fado, specifică portughezilor. Străzile înguste sunt pline de tineri de diferite naționalități și stiluri de îmbrăcămine, printre care te pierzi și printre care te simți atât de bine și de integrat. Dacă vrei ceva mai puțin pretențios, te poți opri în fața unui bar, să bei o sangria chiar pe trotuar. Costă 1 euro și va trebui să le faci loc și altor tineri care se vor așeza lângă tine. E prima oară când îi vezi, dar pare că-i cunoști de o viață. 
În cele câteva ore petrecute la Oceanariumul din Lisabona, vei putea vedea, dacă plătești biletul de 16 euro, numeroase specii de pești, rechini, pinguini, păsări și, paradoxal, vei putea simți aerul și atmosfera din Oceanul Indian, chiar dacă te afli de fapt în orașul de la malul Atlanticului. La ieșirea din Oceanarium, poți vedea în îndepărtare cel mai lung pod din Europa, Podul Vasco da Gama.

Palatul Pena
Zilele se succed ca în Paradis la Lisabona, dar ai vrea să vizitezi și Palatul Pena și Castelul Maurilor din afara orașului, despre care ai citit înainte să vii aici. Ca să ajungi la ele, trebuie să iei un tren din Lisabona spre Sintra, iar biletul costă cam 2 euro. Trenurile circulă la intervale scurte, vei găsi mereu loc pe scaun și ajungi în aproximativ o oră. Seara, dacă mai ai timp să prinzi măcar ultimul autobuz spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei, ia-ți repede bilet, tot din Sintra, ocupă un loc pe scaun și nu te speria de stilul agresiv în care șoferul conduce pe curbe. Știe bine fiecare petec de asfalt și vei ajunge cu bine la destinație. Vei prinde chiar apusul care, pe bună dreptate, unde în altă parte a Europei ar putea fi mai frumos?

Dacă ai rămas impresionat de scurta și cocheta călătorie cu trenul, s-ar putea să vrei să ajungi și în stațiunea Cascais, pentru o baie în ocean, dar și pentru a vedea ce se mai află în jurul Lisabonei. Plaja din Cascais este micuță și mai mereu aglomerată, însă după ce ai dat o tură de stațiune, n-ar fi rău să închiriezi o bicicletă și să te plimbi pe coasta Atlanticului. Pista este excelentă, iar dacă ești genul care nu vrea să facă efort fizic și să pedaleze în vacanță, îți poți închiria o bicicletă cu baterie.

Probabil că te vei mai întoarce în Lisabona. Străzile medievale străpunse de linii de tramvai, oamenii plini de viață sau poate chiar ploaia ciudată, măruntă și caldă, care mai cade în acest oraș, te vor chema înapoi. Lisabona nu este un oraș pe care să-l epuizezi ușor, chit că ne referim doar la emoțiile pe care le transmite, dar chiar și pentru turistul ambițios, care i-a cunoscut toate secretele, orașul de la Atlantic poate reprezenta de fapt abia începutul: să-i trezească dorința de a vedea restul Portugaliei.