vineri, 17 aprilie 2009

Campionatul European de Haltere Bucuresti

FORŢĂ ŞI DETERMINARE


Sala Polivalentă a găzduit la Bucureşti un alt eveniment sportiv de mare anvergură- Campionatul European de Haltere pentru Seniori. După România Masters 2008, sala de 6000 de locuri a făcut loc celor 500 de oaspeţi (sportivi, oficiali, reprezentanţi ai federaţiei europene de specialitate) din cele 42 de state europene. Transmis în direct de Eurosport, spectacolul sportiv s-a desfăşurat de-a lungul unei săptămâni, 5-12 aprilie.

România a aliniat la startul competiţiei 15 halterofili, 8 băieţi şi 7 fete. Medaliile câştigate acasă de români au fost în număr de 2. Deşi sub aşteptările federaţiei, acestea au fost savurate pe deplin de către public, destul de numeros pentru un sport nepopular în rândul audienţei. Prima zi a adus prima medalie. Roxana Cocoş a câştigat medalia de bronz la categoria 58 de kilograme, stilul aruncat. Pentru băieţi, la stilul smuls, categoria 69 de kilograme, Ninel Miculescu a cucerit argintul, îmbogățindu-şi palmaresul. Atât Roxana, cât şi Ninel, au păşit trişti pe podiumul de premiere, dorindu-şi rezultate mai bune. Personal, le urez felicitări!

Nivelul competiţiei a fost unul ridicat dat de participarea a unor sportivi cu un palmares de nivel mondial. Printre cei mai cunoscuţi s-au numărat Naim Suleymanoglu, cu trei titluri olimpice şi Ordinul Olimpic al Comitetului Internaţional Olimpic şi Vasili Alexeev, cel care a doborât 80 de ori recorduri mondiale şi este dublu campion olimpic şi de şase ori campion mondial.

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, a precizat că acest Campionat este o bună oportunitate de imagine pentru România pe plan internaţional. Mai mult tinerii vor avea posibilitatea să vadă gratis o competiţie pe viu, fiind stimulaţi să vină la sală pentru a se dedica sportului.



Federaţia nu se opreşte aici anul acesta, organizând Campionatul Mondial de Juniori în iunie, tot la Sala Polivalentă.

Niciun comentariu: