joi, 11 septembrie 2008

7 ANI DE MINCIUNĂ?

MAREA ENIGMĂ


Astăzi, 11 septembrie 2007, ne aducem aminte de unul din cele mai groaznice evenimente pe care le-am trăit, prin prisma televizorului. Aproximativ 3000 de oameni au fost victime colaterale ale eternului război pentru putere. Oare a meritat? Pe lângă acest număr, mai sunt şi familiile decedaţilor, dar şi întreaga lume care a luat parte, în timp real, la răutatea umană.

Ce ar mai fi fost 11 septembrie fără transmisiunile în direct? Acestea au devenit un mod de a crea teroare printre telespectatori. Iar, apoi, un mijloc de manipulare a maselor, inclusiv de propagandă. În fapt, ştim ce s-a întâmplat cu adevărat, azi, după 7 ani?
Ce-i cert, este că imediat după primul impact, toţi ochii au fost îndreptaţi către gruparea teroristă Al Qaeda. Se pare că şi la finalul anchetei dusă de Departamentul de Securitate Naţională concluzia este aceeaşi.

Această comisie, în frunte cu Philip Zelikow, este un instrument al Casei Albe, care a fost înfiinţat pe criterii pe care nimeni nu le cunoaşte, în anul 2003, cu puţin înaintea alegerilor din 2004. Philip este unul din prietenii administraţiei americane, inclusiv al lui Condoleezza Rice, iar ideea puternic susţinută de preşedintele George W. Bush, imediat după „atentate”, a fost regăsită, în mare parte, în concluzia raportului.

Ceea ce face pe mulţi contestatari să creadă că 11 septembrie a fost doar un complot este rezultatul discrepanţelor dintre raportul „celebrei” comisii şi declaraţiile martorilor. Luat punct cu punct, putem observa că acest raport este o regie hollywood-iană demnă de Zmeura de Aur din mai multe motive.

De exemplu, celebra prăbuşire a Turnurilor Gemene a fost una tip implozie, specifică demolărilor, iar, martorii afirmă că în ambele zgârie-nori s-au auzit explozii. Atentatul de la Pentagon, a fost realizat chiar în aripa 1, proaspăt renovată, cea opusă aripei în care se aflau Ministrul Apărării şi Statul Major. În plus, urma lăsată, la locul impactului, nu a fost una de proporţia unui Boeing, iar rămăşiţele au fost imediat ridicate.

Din păcate, au fost victime. Mai multe faţă de celebrul bombardament de la Pearl Harbor, dar şi efectul a fost pe măsură. SĂ SE ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Pentru mai multe detalii, vă recomand cartea ZERO, suplimentul ziarului Săptămâna Financiară, de săptămâna asta (10 RON). Aici, puteţi afla şi cealaltă faţă a realităţii, iar apoi puteţi judeca singuri. Spor la citit!

Niciun comentariu: