vineri, 12 septembrie 2008

JOCURILE PARALIMPICE DE LA BEIJING 2008

În perioada 6-17 septembrie, se desfăşoară Jocurile Paralimpice, o competiţie destinată persoanelor cu dizabilităţi. Anul acesta, Jocurile au loc la Beijing, gazda şi JO, iar organizatorii şi-au propus o ediţie demnă de cartea recordurilor. Pentru acest lucru, peste 40 000 de voluntari se ocupă de delegaţii şi aproximativ 6 000 de jurnalişti transmit, în timp real, ştiri despre sportivi.

România, la această ediţie, s-a prezentat cu o delegaţie formată din 5 sportivi. Până azi, doar 4 dintre ei au intrat în concurs, urmând a v-i prezenta pe rând.

Butu Arnold Csaba a participat în 3 probe în cadrul ciclismului, la categoria B&VI. Cea mai bună clasare a fost în proba de urmărire, terminând pe locul 14.

Ruzsa Lehel a participat la ciclism, la aceeaşi categorie ca Butu. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat în proba de urmărire, loc 14.

În proba de tenis de câmp, Crina Steliana Ţugui s-a oprit în 1/32 probei. Fiind în scaun cu rotile, românca a fost învinsă de Gravellier Florence din Franţa.

Pe data de 14 septembrie, Custura Corina Viorica intră în concurs la Haltere din Culcat, la categoria +82,50 kg. Vă voi ţine la curent!

Surpriza acestor jocuri este Carol Eduard Novak, care a devenit vicecampion. Mai multe informaţii în post-ul următor.

Felicitări tuturor sportivilor! Sunt exemple de putere pentru noi, pe care trebuie să le respectăm.


Aici câteva imagini cu sportivii medaliaţi:









Niciun comentariu: