vineri, 12 septembrie 2008

VIAŢA BATE FILMUL

CAROL EDUARD NOVAK- VICECAMPION PARALIMPIC




Carol Eduard Novak este proaspătul vicecampion în proba Individuală de Ciclism, categoria LC2, în cadrul Jocurilor Paralimpice 2008 Beijing. Harghiteanul a terminat cursa de 24,8 km, în urma cehului Jezek Jiri, cu timpul de 34:04.60.

Handicapul lui Eduard a fost dobândit în urma unui accident. Fiind practicant al Patinajului Viteză, la vârsta de 20 de ani, Eduard se îndrepta spre o competiţie din Italia. Din păcate, nu a mai participat la concurs din cauza unui accident. În accea zi, visul de a deveni campion olimpic se spulberase pentru el.

În urma necazului, Eduard şi-a pierdut laba piciorului, care a fost înlocuită cu o proteză specială. Dorinţa de a nu cădea victimă handicapului, l-a făcut să lupte pentru a reuşi în sport. Atunci, patinajul era de domeniul trecutului. De aceea, ciclismul a fost salvarea lui.

Eduard a făcut performanţă în ciclism, fapt ce a fost răsplătit de autorităţile harghitene, numindu-l cel mai bun sportiv. În anul 2006, Novak devine campion european, iar în 2007, vicecampion mondial. Prin urmare, succesul la Jocurile Paralimpice era de aşteptat.

Tot la această ediţie, românul a mai participat în 3 probe. Dintre care, la două, a terminat pe locul 4, la Proba de Urmărire şi pe distanţa de 1 km.


Rezultatul excepţional clasează România pe locul 51.




BRAVO, EDUARD!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari! L-am urmarit cu sufletul la gura. Sambata pe 13 sept are cursa pe sosea al claselor LC1/LC2/CP4. Mult Succes!
La anul la Sevilia la Campionatele Mondiale sper sa ajut echipa Romaniei sa ia puncte pentru a ne duce la Londra 2012 cu mai multi ciclisti.

Andrei-Costel spunea...

din cate imi dau seama si tu esti sportiv. ai grija la Sevilia. oricare ar fi rezultatul da-mi de veste.