duminică, 21 septembrie 2008

BINE TE-AM GĂSIT, BUCUREŞTIULE!

LA MULŢI ANI, BUCUREŞTI!


La doar 549 de ani, "Micul Paris" a devenit "Bătrânul Paris". Data de 20 septembrie simbolizează prima atestare documentară a Bucureştiului. Autorităţile locale, în frunte cu edilul şef, Sorin Oprescu, organizează, în perioada 20-21 septembrie evenimente culturale şi de divertisment pentru toate gusturile. "Dorim ca acest eveniment să fie de excepţie şi un moment de concordie pentru toţi cei care muncesc, trăiesc şi locuiesc în Bucureşti, şi va fi organizat în aşa fel încât toate păturile sociale să găsească un element de apropiere de comunitate. Doresc participarea activă a tuturor bucureştenilor", a precizat Sorin Oprescu.

Ca viitor bucureştean, pe 19 septembrie, am plecat în căutarea unui acoperiş util pe timpul facultăţii. Încă din autocarul Constanţa-Bucureşti, am dat peste o femeie, fostă bucureşteană, actualmente plecată peste hotare de aproximativ 30 de ani. Aceasta mi-a împărtăşit pe parcursul micii călătorii faptul că „într-adevăr, Bucureştiul era un Mic Paris. Plimbările pe calea Victoriei cu trăsurile, serile petrecute prin Cişmigiu, cursurile de la Politehnică erau extraordinare. Dar, de la venirea lui Ceauşescu, blocurile-gigant au luat locul caselor, maşinile s-au înmulţit, totul s-a schimbat…Dar, generaţiile se schimbă…”

Eu, unul, sunt total de acord cu existenţa haosului în capitala ţării, dar viaţa culturală, universitară sau profesională, pe care ţi-o oferă Bucureştiul, este cu mult mai importantă. Parcul Cişmigiu a rămas, Calea Victoriei există, dar generaţiile se schimbă…Acum, totul depinde de noi cum le privim…

Niciun comentariu: