luni, 30 iulie 2012

JO de la Londra: Alin Moldoveanu a țintit primul aur, Corina Căprioriu e vicecampioană olimpică. Vezi rezultatele tuturor românilor din ziua a treia!

Zi fabuloasă pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra. O medalie de aur și una de argint sunt adăugate palmaresului românesc, după doar trei zile de competiție.

Alin George Moldoveanu a câștigat finala de puşcă 10 m aer comprimat, după ce în calificări a egalat recordul olimpic. Românul a terminat cu 702,1 puncte, întrecându-i pe favoritul numărul 1, italianul Niccolo Campriani, și pe indianul Gagan Narang. Alin a fost foarte aproape de podium în urmă cu patru ani, de această dată fiind invincibil.


Alin Moldoveanu, pe podiumul de la Londra. Sursa foto: london2012.com
A doua medalie câștigată astăzi vine de la judoka Corina Căprioriu, la categoria 57 kilograme. Românca a avut un parcurs perfect până în finala probei, unde a pierdut în fața japonezei Kaori Matsumoro, după ce a fost descalificată de arbitrii. Până în ultimul act, Corina a trecut pe rând de chinezoaica Hui Wang, Sally Raguib din Republica Djibouti, unguroaica Hedvig Karakas și americanca Marti Malloy.

Corina Căprioriu, în timpul semifinalei pe care a câștigat-o prin Ippon.
Sursa foto: washingtonpost.com

Iată rezultatele complete ale tuturor românilor din a treia zi, la finalul căreia ocupăm locul 11 pe națiuni:

SCRIMĂ - SPADĂ

Spadasinele României, Ana Maria Brânză, Anca Măroiu și Simona Gherman, au avut o zi nefastă, pierzând toate la o tușă în fazele care ajunseseră. Ana-Maria intrase în șaisprezecimi, dar a pierdut în fața ucrainiencei Yana Shemyakina, care în optimi a învins-o și pe Simona. Sportiva de la nord de România a avut o zi bună, într-un final câștigând finala probei în fața nemțoaicei Britta Heidemann, care a ajuns în această fază în urma unei semifinale contestată pe drept.
Anca Măroiu s-a oprit și ea în optimile probei, cedând în fața coreencei Lam Shin A. Cu toate acestea, ne rămân speranțe pentru finala pe echipe, unde România are o șansă reală, ținând cont că am avut la individual două fete în optimi.


CANOTAJ

Georgeta Andrunache și Viorica Susanu au câștigat recalificările, asigurându-și locul din finala probei de dublu rame, cu un timp de 7:08.42. Fetele au șanse reale la medalie, unde se vor reîntâlni cu britanicele și americancele.
Tot azi, echipajul masculin de 4 rame, fără cârmaci, au acces în semifinale probei după ce au terminat pe locul 2 seria de calificare în care au participat. Românii intră cu cel de-al cincilea timp în această fază a concursului, 5:52.87, sperăm suficient pentru a intra în finala probei.


TENIS DE MASĂ

Adrian Crișan a avut o zi nebună azi, cu două meciuri câștigate, astfel că a ajuns în primii opt. În turul trei, românul a trecut de „spaniolul” He Zhiven, iar în faza următoare de favoritul numărul 4 al competiției, germanul Timo Boll, scor 4-1 la seturi. Adrian este nevoit în sferturi să lupte mâine contra unui cap de serie, Ghih-Yuan Chuang din Taipei.
Elizabeta Samara s-a oprit în turul 4, neizbutând să treacă de „olandeza” Jiao Li, după ce o bătuse pe favorita numărul 7 în turul anterior.


ÎNOT

Proba care i-a adus aurul olimpic în urmă cu opt ani la Atena nu a fost cu noroc și de această dată pentru românca noastră, Camelia Potec, care nu s-a calificat în semifinalele probei, după ce a înotat cei 200 de metri în 2:01.15. Camelia mai intră în concurs la 800 metri, proba pentru care s-a pregătit cel mai mult și unde speră la o finală.
1:59.67 a fost timpul lui Alexandru Coci în seriile de la 200 metri fluture, insuficient pentru a merge mai departe, aici terminându-se parcursul românului la Londra.

TENIS DE CÂMP

Nici un român nu reușește nici azi să treacă de primul tur la tenis. Irina Begu a pierdut în fața Victoriei Azarenka (6-1, 3-6, 6-1), după ce i-a luat un set, iar la dublu, Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost învinse în fața surorilor Williams (6-3, 6-2).
La dublu masculin, nici experiența lui Horia Tecău pe iarba londoneză nu a fost suficientă, pierzând meciul alături de Adrian Ungur în fața cuplului canadian Nestor-Pospisil (6-3, 7-6).

Niciun comentariu: