marți, 31 iulie 2012

JO de la Londra: Răzvan Martin a smuls bronzul la haltere, fetele de la gimnastică și-au apărat locul trei de la Beijing. Vezi rezultatele tuturor românilor din ziua a patra!

Am ajuns în ziua a patra la Jocurile Olimpice de la Londra, iar sportivii români au mai câștigat două medalii, ambele de bronz. 

Răzvan Constantin Martin s-a clasat pe locul trei la haltere, categoria 69 kilograme, cu un total de 332 de kilograme, fiind depășit doar de chinezul Qingfeng Lin și indonezianul Triyatno Triyatno. Cel din urmă a cucerit argintul ridicând doar cu un kilogram mai mult decât românul. Răzvan are 20 de ani și sigur îl vom revedea și la Rio, în 2016.

Răzvan Martin (dreapta), pe podiumul de la Londra.
Sursa foto: london2012.com

Locul 3 a fost cucerit și de fetele de la gimnastică în finala pe echipe. Sandra Izbașa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar și Diana Chelaru au păstrat România în TOP 3, așa cum ne-am obișnuit din 1976 încoace în competițiile olimpice. Anul acesta, aurul a fost câștigat de către americance, cu un punctaj de 183.596, iar argintul de rusoaice, cu un total de 178.530. Româncele au terminat concursul fără greșeli majore (176.414), dar paralele sunt în continuare punctul nostru slab, aparat la care am terminat pe ultimul loc din cele 8 echipe calificate. Oricum, fetele au recuperat mult la sol, bârnă și sărituri, ceea ce ne dă speranțe reale la medalii și la individual (cred că minimum 3).

Fetele au șanse la alte medalii și în finalele pe aparate. Sursa foto: jurnalul.ro
Iată rezultatele complete ale tuturor românilor din a patra zi, la finalul căreia ocupăm locul 13 pe națiuni:

TENIS DE MASĂ

Adrian Crișan a ajuns în primii opt din turneul olimpic, o performanță enormă pentru un sportiv român, mai ales că au fost doar trei europeni. În această fază, Adrian a pierdut cu 4-0 la seturi în fața lui Chuang Chih-Yuan din Taipei, acesta fiind și finalul lui la Londra.


CANOTAJ

Echipajul feminin de 8+1 s-a calificat în finala probei, după ce a terminat pe locul 2 recalificările. Fetele au terminat cursa în 6:16.16, urmând să lupte pentru medalii joi. Șanse au la bronz, unde s-ar bate cu olandezele, dar cu puțin noroc vor trece și de americance și canadiene.

ÎNOT

Norbert Trandafir ne-a dat speranțe că va ajunge în semifinalele probei de 100 m liber, după ce a câștigat seria sa, cu un timp de 49.02. Din păcate, românul a fost la 3 sutimi de ultimul loc calificabil în etapa superioară. Norbert va înota și-n proba de 50 m, unde poate își va lua revanșa.

SCRIMĂ - FLORETĂ

Radu Daraban a câștigat doar un asalt la proba individuală, trecând în primul tur de Nicholas Edward Choi, din Hong Kong (15-8). În faza următoare, s-a lovit de italianul Valerio Aspromonte, vicecampion mondial. Românul i-a ținut piept în prima parte a asaltului, dar, după o decizie a arbitrilor care i-au dat cartonaș roșu, nu a mai continuat în același ritm, pierzând la 11-15.

POLO

După succesul în fața gazdelor, băieții de la polo au avut de luptat în fața vicecampioanei olimpice, SUA. Românii nu s-au simțit intimidați și chiar ne-au dat speranțe că ar putea câștiga partida. Totuși, băieții lui Istvan Kovacs au fost învinși cu 10 la 8, un scor care ne dă speranțe pe mai departe.

Niciun comentariu: