sâmbătă, 31 iulie 2010

Campionatul European de Atletism - Ziua 5

Penultima zi a CE de la Barcelona a fost deschisă de fetele de la maraton, proba regină a atletismului. Anul acesta, am avut două reprezentante, Lidia Şimon care a terminat a 12-a şi Daniela Cîrlan, care a "capitulat" în faţa soarelui. Pe o canicula mediteraneană, lituanianca Zivile a fost încununată cu aur de către organizatorii catalani, după două ore şi jumătate de alergat. De menţionat, aici, este că proba a fost comentată într-un interviu pentru EuropSport de către atleta noastră, Constantina Diţă-Tomescu, campioana olimpică la Beijing.

O comportare frumoasă a avut şi Adelina Gavrilă în finala probei de triplusalt, unde a ocupat poziţia a cincea. Cu un PB, românca ar fi reuşit să ia o medalie, dar poate s-a păstrat pentru Londra. Mult succes pe mai departe Adelina!

În cele ce urmează, o să vă prezint celelalte performanţe ale românilor care au intrat în concurs astăzi:

  • Lidia Şimon, locul 12, maraton, 2.36.52
  • Daniela Cîrlan, DNF, maraton Adrian Drăgan, Iulian Bambazu, Attila Nagy, Cătălin Cîmpeanu, locul 8, serii ştafeta 4x400m, 3.09.48
  • Sergiu Ursu, locul 7, calificări aruncarea discului, 62.43m - S-a calificat în finala de pe poziţia a X-a
  • Mihai Grasu, locul 13, calificări aruncarea discului, 58.55m
  • Angela Moroşanu, Anamaria Ioniţă, Bianca Răzor, Mirela Lavric, locul 3, serii ştafeta 4x400m, 3.29.46 - S-au calificat în finala probei de pe poziţia a VII-a
  • Adelina Gavrilă, locul 5, FINALĂ triplusalt, 14.33m

Felicitări pentru rezultate!

Mâine, ultima zi a CE, intră în concurs: Sergiu Ursu, aruncarea discului - FINALĂ; Ştafeta 4x400m fete - FINALĂ; Roxana Bârca, 5.000m - FINALĂ.

Mult succes!

Niciun comentariu: