marți, 7 august 2012

JO de la Londra: Cătălina Ponor, vicecampioană la sol, după ce a ratat de puțin podiumul la bârnă. Vezi rezultatele tuturor românilor din ziua a unsprezecea!

O nouă zi nebună azi la Londra. Am sperat la cel puțin două medalii la gimnastică feminină, dar sorții nu ne-au fost alături în totalitate de această dată. Oricum, Cătălina Ponor, tripla campioană de la Atena, a cucerit argintul la sol (15.200), terminând în urma americancei Alexandra Raisman. Din păcate, Cătălina a cucerit pentru doar 5 minute și medalia de bronz la bârnă, dar în urma unei contestații depuse de americani, medalia i-a fost dată sportivei Raisman.

Cătălina Ponor (dreapta), alături de rusoaica Mustafina și americanca Raisman.
Sursa foto: www2.tbo.com
Iată rezultatele complete ale tuturor românilor din a unsprezecea zi, la finalul căreia ocupăm locul 21 pe națiuni:

GIMNASTICĂ FEMININĂ

  • Sandra Izbașa ar fi putut aduce fără nici o problemă o altă medalie la sol, dar din păcate, la ultima diagonală, a ratat și a terminat pe ultimul loc în finala probei (13.333).
  • La bârnă, a intrat Larisa Iordache în locul Dianei Bulimar, decizie contestată de mulți si mai ales după ce Larisa a ratat, terminând pe 6 (14.200). Oricum, apreciez sincer modul în care Diana i-a dat locul colegei sale, apreciindu-i statutul, chiar dacă nu a reușit să și-l apere în finală.

KAIAC-CANOE

  • Românii au intrat în trei probe azi, cea mai așteptată fiind cea de dublu canoe, unde s-au aliniat la start campionii mondiali Victor Mihalachi și Liviu Dumitrescu. Cei doi s-au calificat în finala probei cu al treilea timp, după ce în semifinale ne-au dat câteva emoții, dar au dovedit că pot avea un finish perfect (3:36.551).
  • De asemenea, și echipajul masculin de kaiac 4 a reușit calificarea în finala probei, după ce s-au clasat pe locul 5 în semifinala lor (2:55.027).
  • Iuliana Paleu și Irina Lauric nu au reușit calificare în finala A a probei de kaiac dublu, terminând pe ultimul loc în semifinala lor (1:49.216).

ATLETISM

  • Roxana Bîrcă nu s-a putut califica în finala probei de 5.000 metri, terminând ultima în seria sa de calificare, cu un timp de 16:01.0.
  • Nici Viorica Țigău nu a avut o comportare mai bună la lungime, sărind doar 6,21 metri, insuficienți pentru a intra în finala probei.

LUPTE GRECO-ROMANE

Alin Alexiuc-Ciurariu nu a putut trece de preliminariile de la 96 kilograme, fiind învins (0-3) de bulgarul Elis Guri.

Niciun comentariu: