joi, 2 august 2012

JO de la Londra: Echipajul de 8+1 a obținut locul 4 în finala probei regină a canotajului. Vezi rezultatele tuturor românilor din ziua a șasea!

Echipajul feminin de 8+1 s-a clasat la finalul celor 2.000 de metri pe locul al patrulea, o veste amară pentru români, dar suntem în continuare alături de fete, sperând să revină la Rio pe podium. Roxana Cogianu, Nicoleta Albu, Cristina Grigoraș, Irina Dorneanu, Camelia Lupașcu, Eniko Mironcic, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru și Teodora Gidoiu au fost în barca de la care speram o medalie din partea canotajului. Româncele s-au clasat în urma americancelor, canadiencelor și olandezelor. Este prima dată de la JO în 1980 încoace de când România nu cucerește o medalie la 8+1.

Fetele noastre au fost nevoite să lupte și în recalificări
pentru a ajunge în finală. Sursa foto: zimbio.com
Iată rezultatele complete ale tuturor românilor din a șasea zi, la finalul căreia ocupăm locul 17 pe națiuni:

GIMNASTICĂ FEMININĂ

Medaliile la individual compus au fost acordate astăzi, ele fiind cucerite de o americancă și două rusoaice. Sandra Izbașa a avut o comportare extrem de bună, ajungând la final pe locul 5, în timp ce Larisa Iordache a ocupat locul 9. Regret că Larisa nu a fost la forma sa maximă, deoarece avea mult potențial și sigur ar fi ajuns pe podium. Ea este tânără și cu siguranță dacă este sănătoasă o vom revedea la Rio. Sandra a avut cea mai bună notă la sol (15.200), păstrându-și șansele de a-și apăra titlul olimpic în finala pe aparat.

ÎNOT

Prima prezență (și ultima) în semifinale la înot a fost a lui Norbert Trandafir care a trecut de calificările de dimineață foarte bine, cu cel mai bun rezultat al sezonului (22.22 sec). În semifinale, românul a înotat alături de mari sportivi, terminând pe ultimul loc.
Tot azi, a fost ultima intrare în bazinul olimpic a Cameliei Potec, la 800 metri. Românca nu a reușit calificarea în ultimul act, terminând pe șapte seria în care a înotat, cu un timp modest pentru ea (8:38.44). Camelia a declarat înainte de venirea la Londra că asta este ultima sa Olimpiadă.

CANOTAJ

Echipajul masculin de patru rame s-a oprit în semifinalele probei. Marius Cozmiuc, George Palamariu, Cristi Pîrghie și Florin Curuea au terminat cu un timp de 6:12.74. Românii vor mai fi văzuți în finala B a probei, care nu contează pentru medalii.

POLO

Echipa masculină de polo a pierdut și meciul contra Ungariei. Românii au egalat de multe ori în această partidă, dar într-un final n-au mai putut sta aproape de vecinii noștri, campionii olimpici de acum patru ani. Scorul final a 15-17. Românii vor mai avea două meciuri, fiind nevoiți să câștige cel puțin un meci pentru a spera la o calificare mai departe.

JUDO

Judoka Daniel Brata s-a oprit încă din primul tur la categoria 100 kilograme, fiind învins de georgianul Levan Zhorzholiani (0013 - 0102).

BOX

Bogdan Juratoni nu a putut trece în șaisprezecimile turneului olimpic de Abbos Atoev din Uzbekistan, fiind învins la două puncte (10-12). Acesta a fost singurul meci al românului, care a participat la categoria 75 kilograme. La box, o mai avem prezentă pe Mihaela Lăcătuș.

Niciun comentariu: