duminică, 17 august 2008

8+1=BRONZ

A DOUA MEDALIE PENTRU CANOTAJ


Echipajul de aur de la Sevilla (1996), Sydney (2000), Atena (2004), a terminat proba de 8+1, pe locul 3, în spatele Statelor Unite ale Americii şi a Olandei.

Constanţa Burcică, Viorica Susanu, Rodica Şerban, Eniko Barabas, Simona Muşat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat şi Elena Georgescu au terminat proba cu timpul de 6:07:25, la 7 sutimi de echipajul Olandei. SUA a încheiat cu 6:05:37.

Deşi erau favoritele probei, după serii, fetele nu s-au mai concentrat şi n-au mai dovedit aceeaşi dârzenie de la ultimile Olimpiade. Totuşi, medalia de Bronz încununează eforturile celor 9, chiar în proba regină a canotajului.

Cu excepţia unei singure canotoare, restul au mai avut participări la Olimpiade. Constanţa Burcică (3 titluri olimpice), Viorica Susanu (4 titluri), Rodica Şerban (1 titlu), Ioana Papuc (1 titlu), Georgeta Andrunache (5 titluri), Doina Ignat (4 titluri) şi Elena Georgescu (3 titluri) sunt multiple campioane olimpice şi mondiale.

În concluzie, canotajul românesc feminin rămâne o forţă, dovedit şi anul acesta prin cele 2 medalii, una de aur, cealaltă bronz.

Rezultatul de azi nu trebuie să ne întristeze prea tare, pentru că este un bronz olimpic. În schimb, trebuie să fie un semnal de alarmă pentru federaţie, astfel încât, ca la JO Londra să avem fete pe podiumul de premiere.

FELICITĂRI, FETELOR!

Niciun comentariu: