sâmbătă, 9 august 2008

BILANŢ PRIMA ZI: 1 MEDALIE DE AUR

Jocurile au început. Acum, scopul principal este câştigarea medaliilor sau, în limbaj familiar, „goana după aur”. După cum v-am promis, vă voi aduce la cunoştinţă parcursul delegaţiei române la aceste jocuri. Acest articol va fi reactualizat în funcţie de intrarea în competiţie a României, deci scuzaţi lipsa de coerenţă cronologică.

JUDO

ALINA ALEXANDRA DUMITRU CÂŞTIGĂ AURUL

Sportiva româncă a învins în faţa niponei Tani Ryoko, dublă campioană oimpică şi de 7 ori campioană mondială, garantându-şi medalia de argint.

Câştigătoare a titlului de campioană europeana de 5 ori, Alina Alexandra Dumitru s-a calificat în semifinala categoriei 48 kg. Pentru a accede în această fază a trebuit să treacă de unguroaica Eva Csernoviczki, iar apoi, în sferturi de finală, de koreanca Kim Youngrau. În semifinală, Alina o va întâlni pe Tani Ryoko, în această după-amiază, şi sperăm apoi în finală pe câştigătoarea din cea de-a 2-a semifinală.

GIMNASTICA MASCULINĂ

Se pare că sportivii români nu s-au simţit foarte bine în calificări. Ratările s-au ţinut lanţ chiar de la sportivi care aveau pretenţii la câştigarea de medalii.Răzvan Şelariu a ratat calificarea mult dorită la Individual Compus, cât şi la Sol şi Sărituri. Din păcate, anul acesta, nu avem nici un reprezentant în finala la cal cu mânere, probă cu tradiţie pentru România.

Marea speranţă la medalii, Marian Drăgulescu, s-a calificat în finala pe aparate la Sărituri (loc1), Sol (loc2).

Flavius Koczi s-a calificat în finala la Individual Compus (loc16) şi la Sărituri(loc5).

Echipa masculină (Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Răzvan Şelariu, Robert Stănescu, Popescu Daniel, Bucur Adrian) s-a calificat în finală in extremis, după o zi nefastă pentru români, cu scorul de 359,350 puncte. În schimb, aceasta a strălucit la Sol (loc2) şi Sărituri (loc1). Sper ca în finală, gimnaştii să se simtă mai bine. După ce am cerşit finala, poate vom câştiga medalii.

Surpriza zilei a făcut-o Robert Stănescu, obţinând calificarea în finală la inele (loc8).

Popescu Daniel este a 3-a rezervă la Individual Compus.

HANDBAL

Naţionala României a terminat primul meci din grupa A. În urma evoluţiei de excepţie a Valentinei Ardean Elisei(6 goluri), România a învins echipa Kazahstan cu scorul de 31 la 19. Următorul meci va fi luni, şi sperăm într-un rezultat la fel de bun.

CAIAC-CANOE

Echipa de 2 rame, formată din Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, a acces în finala probei, în urma câştigării serii a 2-a, cu timpul de 7:22:49.

Echipa de dublu vâsle, Ionelia Neacşu şi Roxana Gabriela Cogianu, a terminat pe locul 4 seria 1 a probei, urmând a participa în recalificări pentru un loc în finală.

ÎNOT

Astăzi, la nataţie au fost doar serii de calificare, rămânând ca de mâine să avem primele finale.

La proba 400 m liber, Dragoş Cristian Coman a terminat pe locul 7 seria a 5-a, cu timpul de 3:47:79. Astfel, sportivul a ratat calificarea în actul următor.

La proba 100 m bras, Valentin Preda a terminat pe locul 3 seria a 5-a, cu timpul de 1:01:77.Din păcate, înotătorul nu a acces în semifinale.


PISTOL CU AER 10m MASCULIN

Iulian Raicea a terminat proba pe locul 44 cu un punctaj de 567 de puncte. Finala a fost revendicată de chinezul Pang Wei.

Niciun comentariu: