marți, 12 august 2008

BRONZ LA SCRIMĂ-SABIE

MIHAI COVALIU- BRONZ LA SABIE

Campionul olimpic de la sabie, de la Sydney, Mihai Covaliu, a comfirmat din nou aşteptările românilor. Mihai a câştigat medalia de bronz, după ce l-a învins pe francezul Julien în finala mică, cu scorul 15:11. Românul l-a răzbunat pe Rareş Dumitrescu, care a fost învins de către francez în 1/16.

Drumul până la medalia de bronz a fost unul destul de lung. În primul tur, Mihai a trecut de bielorusul V. Pryienka, cu scorul 15:9. În 1/16, chinezul Zhou Hanming i-a pus ceva probleme, dar a pierdut cu o diferenţă de doar 3 puncte.

Optimile, jucate împotriva lui Aliaksand Burkevich, s-au încheiat cu scorul de 15:13 pentru Covaliu. Din păcate, semifinala a fost piedica românului de a intra în finală. Francezul Nicolas Lopez, l-a învins dramatic pe Mihai, după o revenire spectaculoasă de la 7:11, cu scorul de 15:13.

În finala mică, Mihai a dat drumul la toate frustrările, luptând cu onoare împotriva lui Pillet. Astfel, România mai câştigă o medalie. Una foarte valoroasă, mai ales că este adusă de un campion.

FELICITĂRI, MIHAI! TE AŞTEPTĂM ACASĂ!

Niciun comentariu: