miercuri, 6 august 2008

SLOVENIA-OXIGENUL UNIUNII EUROPENE




Slovenia-STAT MIC,DAR ÎMPĂDURIT



Pădurile în Slovenia acoperă aproximativ 60%, reprezentând 12600 km2 fapt ce plasează Slovenia pe locul 3 în rândul celor mai împădurite ţări din Europa. Acestea sunt diverse şi tind să aibă o creştere medie a stocului de peste 200 de m3 la hectar.

Slovenia a creat 47 de Parcuri naţionale, regionale, precum şi rezervaţii şi monumente naturale, care, împreună, însumeaza 11,41% (octombrie 2006) din suprafaţa totală a terenului.

Organizaţia ce se ocupă cu ocrotirea pădurilor în Slovenia este CNF (Close to Nature Forestry).Utilizând principiile CNF-ului,pădurarii sloveni depun eforturi pentru a se asigura că funcţiile ecologice, sociale şi economice sunt îndeplinite armonios.CNF a dovedit un record combinând conservarea naturii alături de câştigurile economice.Pe termen lung, aplicarea principiilor de CNF este, prin urmare, considerată a fi avantajoasă atât pentru interesele proprietarilor privaţi, cât şi pentru stabilitatea ecologică a regiunii.Prin urmare, industria lenmului este extrem de dezvoltată. 71% din păduri sunt private, 26% se afla încă în patrimoniul statului, iar 3% sunt deţinute de diferite organizaţii.

Niciun comentariu: