marți, 19 august 2008

JO BEIJING: ZIUA A UNSPREZECEA- locul 13 pe naţiuni

ATLETISM

Felicia Moldovan s-a calificat în finala probei de Suliţă, cu cea de-a zecea performanţă, măsurând 60,81 m, din cea de-a treia aruncare.

Tot la Suliţă, Monica Stoian a terminat calificările pe locul 40 din 54 de participante. Aruncarea de 54,56 m a fost insuficientă pentru intrarea în finala de 12.

Vicecampioana olimpică la 400m Garduri, la Atena, Ionela Târlea, nu s-a refăcut după multiplele accidentări şi a participat doar la 200 m plat. În primul tur, a terminat cu 23:24, pe locul 4, în seria 4, şi a trecut în următorul tur. În cel de-al doilea, s-a clasat pe locul 5, în seria sa, cu 23:22, ratând calificarea în semifinale.

Viorica Ţigău nu s-a calificat în finala probei de Lungime, terminând pe locul 23 din 42 de concurente, cu 6,44 m.

BOX

Singura şansă rămasă la medalie pentru box, Georgian Popescu, la categoria 60 kg, a ratat calificarea în semifinale. În sferturi, Georgian s-a confruntat cu Ugas Yordenis, din Cuba, fost campion mondial. Ugas a învins la puncte, cu scorul de 11-7. Ploieşteanul Popescu se calificase cu ultima şansă la Olimpiadă, dar a terminat în primii 8.

CANOE

La canoe simplu, 500 m, Florin Mironcic a terminat seria sa pe locul 2, cu timpul de 1:48:608, calificându-se în semifinalele probei.

Chirilă Iosif şi Andrei Cuculici au terminat seria 2, la canoe dublu, 500m, pe locul 4, cu 1:42:306, urmând a participa în semifinalele probei.

GIMNASTICA

Ultima finală pe aparate cu participare românească a fost la Bârnă. Reprezentanta României a fost Gabriela Drăgoi, o mare speranţă pentru JO Londra, a terminat concursul pe locul 5, cu o notă de 15,625. Câştigătoarea probei a fost americanca Shawn Johnson, cu 16,225.

HANDBAL FEMININ

Şi, după ziua de azi, putem observa că jucătorii români cotaţi cu cele mai mari şanse la medalie, clachează în momentele cheie ale competiţiei. După Nicoleta Grasu şi Marian Drăgulescu, naţionala lui Tadici ratează calificarea în semifinale, chiar în faţa reprezentativei Ungariei. Astfel, singurul sport de echipă calificat la Olimpiadă spulberă visurile tuturor românilor, urmând ca România să se lupte pentru poziţiile 5-8. Scorul final România-Ungaria a fost de 30:34, dar, în realitate, alta a fost diferenţa.

TENIS DE MASĂ

Elizabeta Samara
a trecut de primul tur la Individual, de congoleza de origine chineză, Yang Fen, cu scorul de 4:1, în 23 de min. În cel de-al doilea tur, Elizabeta a ratat accederea mai departe, după ce a fost învinsă de bielorusa Pavlovich Viktoria, cu scorul 4:1. Dacă trecea de Pavlovich, Elizabeta urma a juca împotriva numărului 1 mondial, chinezoaica Zhang Yining.

LUPTE LIBERE

Toarcă Petru a ratat calificarea în sferturile de finală la categoria 55 kg. Românul a fost învins de georgianul Besarion Gochashvili, cu 5:0.

Niciun comentariu: