duminică, 17 august 2008

AUR DE LUX



CONSTANTINA TOMESCU-LOCUL 1 LA MARATON

Proba probelor, cea ma lungă şi grea, se pare că a fost una destul de simplă pentru maratonista Constantina Diţă Tomescu. Aceasta a terminat cursa cu timpul excepţional de 2 ore, 26 min, 44 sec, ţinând cont de condiţiile vitrege atmosferice de la Beijing. Cu un curaj drept de urmat, Constantina a luat iniţiativa de a se detaşa de plutonul fruntaş, conducând aproape ultimii 22 de km pe cont propriu.

Proba de 42km, 195m, numită şi „regina atletismului”, a adus un capital de imagine major, atât pentru Constantina, cât şi pentru sportul românesc. Constantina s-a întrecut ce cele mai puternice maratoniste la ora actuală, care sunt cu mult mai tinere. La 38 de ani, românca a terminat cu un SB, în faţa lui Catherine Ndereba din Kenia (2 ore, 27 min, 6 sec), dublă campioană mondială, şi a chinezoaicei Zhou Chunxiu (2 ore, 27 min, 7 sec).

Constantina are un palmares de invidiat, la care se adaugă titlul olimpic, al 11-lea pentru atletismul românesc. În 2005, la Helsinki, a câştigat medalia de bronz la campionatul mondial, iar la Edmonton a luat locul1 la semimaraton în 2005.




FELICITĂRI, CONSTANTINA!

Niciun comentariu: