luni, 18 august 2008

JO BEIJING: ZIUA A ZECEA- locul 12 pe naţiuni


RATARE DUPĂ RATARE

Ziua cu numărul 10 a fost una cu mare ghinion pentru delegaţia României. 5 români calificaţi în finale, dintre care 2 cu mare şanse la medalia de aur, nu au avut prestaţiile la care ne aşteptam. Eşecul reprezintă cel mai bine ziua 10.

GIMNASTICA

Primul reprezentant al României intrat, azi, într-o finală, Robert Stănescu a terminat pe locul 7 la Inele. Pe locul 1, a fost chinezul Chen Yibing, cu 16,600 pct, iar Robert a terminat cu 15,825 puncte.

Steliana Nistor s-a clasat în finala de 8, la Paralele, pe locul 7., cu 15,575 puncte. China a fost, din nou, cea care a luat aurul, prin He Kexin, cu 16,725 puncte.

Cea mai mare tristeţe a fost la Sărituri, unde, parcă am revăzut finala de la Atena, când Marian Drăgulescu a ratat cea de-a doua săritură. După o săritură cu plecare din 7 şi notată cu 16,800, Marian a ratat-o pe cea de-a doua. Nota finală a fost 16,225, insuficient pentru podium, terminând pe locul 4. În întregul palmares al lui Marian lipsea o medalie de aur olimpică, şi se pare că Beijing a fost ultima şansă, doar dacă nu face vreo surpriză peste 4 ani.

Tot la sărituri, probă pe care am dominat-o în calificări şi-n finala pe echipe, Flavius Koczi a ratat prima săritură. Astfel, Flavius a terminat pe locul 7, cu un punctaj de 15,925. Proba a fost revendicată de „veteranul” polonez, Leszek Blanik, campion mondial en-titre.

ATLETISM

Nicoleta Grasu a avut o prestaţie dezastruoasă în comparaţie cu aşteptările noastre. Cu 58,63 m, Nicoleta nu a putut continua finala de 8. Astfel, Nicoleta, favorita nr. 1, a ratat ultima şansă pentru o medalie olimpică. Se pare că şi pentru ea s-a reediat finala de la Sydney, când era favorita nr.2, dar nu a putut măcar să se califice în finală. Problema principală a Nicoletei a fost, cu siguranţă, de ordin psihologic, dat fiind că performanţa câştigătoarei de 64,72 m îi era la îndemână.

În semifinalele probei de 400 m Garduri, Angela Moroşanu a ratat calificarea în finala probei. Angela a terminat pe locul8 semifinala, cu timpul de

Marian Oprea s-a calificat în finala probei de Triplu Salt, cu ce-a de-a 8-a performanţă, 17,17 m.

Junioara Bianca Perie nu s-a calificat în finala probei de Aruncarea Ciocanului, dar a făcut o figură frumoasă. Cu 68,21 m, Bianca a terminat pe locul 18 din 50 de particip-ante, la doar 18 ani. Bianca este o mare speranţă pentru atletismul românesc, dat fiind că este dublă campioană mondială de junioare.

CANOE

La canoe simplu, pe distanţa de 1000 m, Florin Mironcic a terminat pe locul 2, seria, calificându-se în semifinalele probei.

În proba de canoe dublu, la 1000 m, Popa Constantin şi Flocea Niculae au terminat seria pe locul 2, calificându-se în finala probei.

Niciun comentariu: