duminică, 24 august 2008

JO BEIJING: ZIUA A CINCISPREZECEA –locul 17 pe naţiuni

Cea de-a 15-a zi a Olimpiadei a fost ultima pentru delegaţia română, dat fiin că nu mai avem nici un sportiv în vreo competiţie. Bilanţul pe medalii pentru România este unul sub aşteptările oficialilor, acesta fiind de 4 medalii de aur, 1 de argint, 3 de bronz. Se pare că ratările celebre ale sportivilor noştri au costat mult delegaţia României, urmând a se lua decizii ulterioare în privinţa acestora.

Privind în urmă, la Olimpiada din Australia, Melbourne, 1956, România, de atunci, nu a mai venit acasă cu un total de medalii sub 10. Acest fapt trebuie să dea autorităţilor un semnal de alarmă, astfel încât, la JO Londra, să nu observăm o descreştere mai radicală.

În ceea ce priveşte, poziţia României, în clasamentul neoficial pe medalii, România se păstrează în Top 20, ceea ce dovedeşte valoarea României ca forţă olimpică, fiind în total contrast cu infrastructura din ţară şi suportul provenit de la autorităţi.

24 august este ultima zi, ce se va încheia cu ceremonia de final, când va fi predată ştafeta Londrei.

CANOE

Echipajul de canoe dublu, Iosif Chirilă şi Andrei Cuculici, pe distanţa de 500 m, a terminat pe locul 6 finala, cu timpul de 1:43:195.

Florin Mironcic a ratat şi la Beijing luarea unei medalii. Acesta s-a clasat la 500 m, simplu, pe poziţia 7 , cu timpul de 1:49:861.

HANDBAL FEMININ

Echipa României a terminat pe locul 7, în urma victoriei, în faţa Suediei, scor 34:30.

Ceea ce mai îndulceşte acest loc 7 este faptul că Ramona Maier a fost declarată extrema dreaptă a echipei olimpice, fiind sportiva cu cele mai multe goluri înscrise- 56, având un procentaj de 72%.

Niciun comentariu: